Най-добрите предложения ще бъдат представени на световния форум Bloomberg New

...
 Най-добрите предложения ще бъдат представени на световния форум Bloomberg New
Коментари Харесай

Bloomberg TV Bulgaria търси иновативните български решения за глобални проблеми

 

Най-добрите оферти ще бъдат показани на международния конгрес Bloomberg New Economy от 20 до 22 ноември в Пекин

 

Наскоро Bloomberg New Economy насочи открит апел към експерти от целия свят да споделят своите реформаторски решения за световните проблеми, пред които е изправено човечеството. В акцията се включи и Bloomberg TV Bulgaria - българският член от фамилията на Bloomberg LP, която стартира да търси новаторските решения от България. Повече за самодейността Call for Solutions споделя Джефри Грийн, изпълнителен продуцент на Bloomberg TV Bulgaria.

 

- С какви провокации очаквате да се справите посредством акцията Call for Solutions?

- Търсим решения, които да дават отговор на всяка от главните тематики на форума Bloomberg New Economy - търговия, технологии, климат, финанси и финансови пазари, обществено включване, урбанизация и световно ръководство. Предложенията би трябвало да отразяват провокациите, свързани с несъответствието на стопанските системи от Запад на Изток.

- Кой може да се включи?

- Всеки, който има работещо решение, може да кандидатства до 15 август. То би трябвало да дава опция на частния бранш да основава и поддържа положителни практики в обществото. Призивът е насочен към чиновници от всички корпорации - от КСО екипите и отделите за проучвания и разработки (R&D) до бизнесмени, представители на университетските среди, мозъчни тръстове, държавни организации, интернационалните организации и НПО-та.

- Колко решения ще бъдат показани на финала и има ли към този момент кандидатури?

- Тази есен ще бъдат определени до седем решения - по едно за всяка категория. Критериите за асортимент са създадени от Bloomberg и McKinsey, сътрудници на Bloomberg New Economy. Представителите на определените решения ще бъдат поканени на форума на 20-22 ноември в Пекин, а за всяко от тях ще бъде проведен семинар с делегати, в това число най-влиятелните предприемачи, софтуерни новатори, държавни чиновници, специалисти и учени от над 60 страни. Проектите ще получат и настояща поддръжка от екипа на Bloomberg New Economy, с цел да може да реализират съответни цели през 2020 година Подкрепата може да се изрази в разнообразни формати - от привикване на интернационалните бизнес водачи и специалисти от общността на New Economy, които да работят за разпространение на решението, до привличане на вложения или разкриване на стратегически партньорства.

До момента имаме стотици материали от над 35 страни, в това число и от България. Предложенията варират от такива, свързани с процесите на гласоподаване по време на избори, до предварителна защита на самоубийства и технологии за намаляване на климатичните промени.

- Кои трендове съгласно вас трансформират световния медиен пейзаж през 2019 година?

- По отношение на цялостния медиен пейзаж, а освен на финансовата публицистика, интернет бързо трансформира бизнеса. Стрийминг услугите към този момент са освен дистрибутори, само че и съществени основатели на наличие. Това е 360-градусов бизнес, който не сме виждали до момента (в световен мащаб).

- Как виждате бъдещето на бизнес публицистиката?

- Вярвам, че то съответствува с задачата на Bloomberg. Притежаваме неповторимата дарба да описваме истории, употребявайки данни. Това прави материалите на публицистите ни задълбочени, безпристрастни, основани на обстоятелства и лесноразбираеми.

- Bloomberg TV Bulgaria започва през 2015 година Как се промени медията през последните четири години?

- Развихме се от чужд на пазара тв канал до една от медиите с най-голямо доверие в страната. Благодарение на това получаваме достъп до изявленията, до които малко други медии могат да се доберат, за което печелим и висока зрителска оценка. Близо 40% от аудиторията ни се състои от представители на висшия мениджмънт, а 60% от феновете избират програмата ни поради качествените финансови и стопански вести и полемики. Това е огромно самопризнание за напъните на целия екип от експерти на Bloomberg TV Bulgaria, които с горделивост следват основополагащите правила на всички публицисти от Bloomberg.     

 

Автор: Ива Петкова. Интервюто е оповестено в новия брой на сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР